Dyrlæge dropper medicin

Den kontroversielle dyrlæge Karsten Dalby kaster kitlen i ringen. Sådan da.Dyrlæge Dalby uden medicinblok

Læs mere
Fold sammen
Af Søren Domino og Morten Crone

Den omstridte Hobro-dyrlæge, Karsten Dalby, har valgt at deponere sin ret til at udskrive dyremedicin hos myndighederne. Fremover kan han alene fungere som konsulent og hans kunder skal derfor have udskrevet medicin fra andre dyrlæger.

»Det er korrekt, at jeg har indleveret min ret til at ordinere medicin. Jeg fortsætter som dyrlæge og kan skrive attester, jeg må bare ikke længere ordinere medicin,« siger Karsten Dalby.

Indleveringen af ordinationsretten sker efter mange måneders massiv kritik af dyrlægen, som gennem en årrække har været kendt for sin liberale holdning til udskrivning af antibiotika til svin.

»Nu kan mine fjender jo klappe i hænderne, men så tager jeg andre aktiviteter op, og så kan det være, at de fortryder, at de har angrebet mig så kraftigt,« siger Karsten Dalby.

Selv om det er ulovligt for dyrlæger at tjene penge på at sælge medicin og samtidig udskrive recepter, har Karsten Dalby i flere år spillet kispus med myndighederne.

Senest har dyrlægen afværget en retssag fra Lægemiddelstyrelsen ved at lade sine døtre overtage det fulde ejerskab af Hyopharm, en grossistvirksomhed, der sælger medicin. Chefkonsulent i styrelsen, Karsten Jørgensen, påpeger, at deponeringen af retten til at udskrive recepter paradoksalt nok kan åbne nye muligheder for dyrlægen.

»Han har på den ene side mistet muligheden for at udskrive medicin, men på den anden side må man blot konstatere, at deponeringen giver ham nogle frihedsgrader til at drive forskellige former for virksomhed, som han ikke havde før,« siger han.

sdo@berlingske.dk

mcr@berlingske.dk

Erhverv side 2