Dyremose ind i brøddynasti

Koncernen Koff A/S med Kohberg som største datterselskab får fremover en guldrandet ekspert med til bords. Henning Dyremose er gået ind i koncern-bestyrelsen.

Mangemillionær og eks-finansminister Henning Dyremose har sagt ja til en plads i bestyrelsen hos fødevarekoncernen Koff A/S, hvis største datterselskab er brødproducenten Kohberg Brød A/S.

Koncern-ledelsen i Aabenraa tager imod kendissen fra Virum med stor begejstring, og det er håbet, at den tidligere TDC-direktør kan være et frisk pust og komme med nye idéer i den familieejede koncern.

- Han er det dygtigste finansmenneske, vi har haft i Danmark, og han kender jo både til virksomhedsdrift og til at skabe resultater. Derfor er vi rigtig glade for, at han har sagt ja til en plads i vores bestyrelse, siger Koff A/S’ bestyrelsesformand Preben Fogtmann.

En god boksekampDen tidligere konservative politiker og finansminister fra Holstebro, der efter sin politiske karriere blev direktør i trækoncernen Dalhoff Larsen og Hornemann A/S og siden i TDC, blev sat i et kritisk lys, da han i 2006 forlod direktørstolen med en bonus på 36 mio. kroner.

Samtidig blev hans fratrædelse livligt diskuteret, idet Dyremose gentagne gange havde understreget, at han ikke ville forlade TDC.

I dag er Henning Dyremose formand for Danmarks Eksportråd og nu altså også bestyrelsesmedlem i Koff-koncernen.

Han har kendt familien bag koncernen gennem længere tid, og med sin plads om bordet bliver han det tredje eksterne medlem i en bestyrelse, der ellers tæller hele fire medlemmer af familien Fogtmann.

- Det er godt med nogen udefra, nogle eksterne, så der kommer mere balance. Det giver også gode input i diskussionerne, for bestyrelsesarbejde er jo frem og tilbage, ligesom i en god boksekamp, siger Preben Fogtmann.

Ikke grådigHans sønner, Jesper og Per Fogtmann, sidder i dag som direktører i Koff A/S, og Jesper Fogtmann er ligeledes begejstret for den nye inspirationskilde med de tungtvejende erfaringer:

- Vi skal jo ikke gå hen og blive sådan et indavlet, sønderjysk foretagende, og hele familien har gerne villet have noget ekspertise ind. Der er behov for at risikostyre virksomheden, så vi agerer med rettidig omhu, og der er det rart med kompetente folk, siger Jesper Fogtmann.

Henning Dyremose fik jo ry for at være grådig, da han stoppede som direktør i TDC.

Har han været dyr i bestyrelseshonorar?

- Jeg synes ikke, Henning Dyremose var grådig. Det er rimeligt at blive belønnet for nogle hårde år i spidsen for en international virksomhed. Hvad han får i bestyrelseshonorar hos os, vil jeg ikke kommentere, siger Jesper Fogtmann.

Koff-koncernen, der foruden Kohberg Brød A/S også rummer blandt andet Nakskov Mill Foods og FF Beton, har kunnet mærke først råvarekrisen og senest finanskrisen på deres regnskab.

Nettoomsætningen i 2007 lå på 1,07 mia. kroner, men resultatet før skat på 45 mio. kroner var et fald på knap otte mio. kroner i forhold til 2006.

- Der er krise i verden lige nu, og det er ikke mit indtryk, at den stopper lige foreløbig. Krisen har også ramt os, men vi har en plan, som vi kører efter og tror på, siger Jesper Fogtmann.