Dyne-Larsen slæbes i arbejdsretten

Stifteren af Jysk, den landskendte erhvervsmand Lars Larsen, kan nu se frem til en tur i arbejdsretten.

Foto: Sisse Stroyer/Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Årsagen er, at Jysk ikke vil give sine medarbejdere lønforhøjelser i år og det får HK til at rasle med sablerne.

Det skriver DR Nyheder.

I et brev til medarbejdere i Jysk, skriver administrerende direktør, Jan Bøgh, at den globale finanskrise tvinger Jysk til at spare. - For at holde Jysk på sporet igangsætter vi nu følgende tiltag: Den største og mest indgribende besparelse er stop for lønreguleringer i et år, skriver administrerende direktør Jan Bøgh.

Det er et brud på overenskomsten, der giver alle medarbejdere ret til lønforhandling, mener HK.

- Han er en ægte jysk kræmmer, der ikke vil betale mere for varen, end han er tvunget til. Og i det her tilfælde er varen desværre vores medlemmer, siger faglig chef i HK Handel, Kim Jensen til DR Nyheder.

Jysk fik sidste regnskabsår et overskud på 254 millioner kroner, og Lars Larsens personlige formue voksede med 63 millioner kroner til 756 millioner kroner.

- Jysk har succes. Men vi skal blive ved med at have det, så skal vi være konkurrencedygtige. Og rundt omkring i branchen er der mange nedskæringer og afskedigelser, siger kommunikationschef i Jysk, Jonas Schrøder.  

Aarbejdsmarkedsekspert og professor på Ålborg Universitet, Henning Jørgensen, mener dog ikke, at dynekongen har en god sag, da der ikke ligefrem er tale om en virksomhed i krise.

- mja