Dupont løfter forventningerne for tredje gang i år

Den amerikanske kemigigant Dupont opjusterer forventningerne til hele 2016 - og i år har det været reglen, at kemikoncernen giver forventningerne endnu et hak op, når der fremlægges kvartalstal.

Foto: © Mike Blake / Reuters. Dupont er konkurrent til danske Chr. Hansen inden for blandt andet ingredienser og plantebeskyttelse, mens Novozymes også er en konkurrerende spiller på visse forretningsområder.
Læs mere
Fold sammen

Konglomeratet, der overtog danske Danisco i 2011 og er på vej til at blive lagt sammen med Dow Chemical i en fusion til 130 mia. dollar, nåede en omsætning på 4,92 mia. dollar mod ventede 4,87 mia. dollar, skriver Bloomberg News.

Og på bundlinjen giver det et operationelt overskud per aktie på 0,34 dollar mod ventede 0,21 dollar. Og for hele året lyder forventningen på et overskud per aktie på 3,25 dollar mod tidligere ventet 3,15-3,20 dollar per aktie.

Den første opjustering i år var på 10 cent til intervallet 3,05-3,20 dollar. Og i forbindelse med regnskabet for andet kvartal blev det præciseret til de 3,15-3,20 dollar per aktie.

Dupont er konkurrent til danske Chr. Hansen inden for blandt andet ingredienser og plantebeskyttelse, mens Novozymes også er en konkurrerende spiller på visse forretningsområder.

Inden for divisionen "Nutrition & Health", hvor selskabet har aktiviteter i konkurrence med Chr. Hansen, steg Duponts omsætning med 2 pct. til 823 mio. dollar, mens divisionen "Industrial Biosciences", som blandt andet omfatter salg af enzymer til bioethanol og dermed er relevant i forhold til Novozymes, havde en vækst på 5 pct. i salget til 392 mio. dollar.

Den største division "Agriculture" med salg til landbruget, som også Novozymes har interesser i, havde en salgsvækst på 2 pct. til 1119 mio. dollar.