Dublin, Paris, Luxemburg og Frankfurt vil tage over for London

Brexit har fået gang i spekulationerne om Londons fremtid som finansielt centrum. Og nu står Dublin, Paris, Luxemburg og Frankfurt parat til at byde verdens banker indenfor, skriver den norske netavis E24.no.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: ODD ANDERSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Allerede før briterne stemte om fortsat medlemskab eller ej af EU, havde flere globale banker varslet, at de ville flytte fra London, hvis Storbritannien ville melde sig ud af EU. Blandt andet lød det fra storbanken HSCB, at de ville flytte op til 1000 ansatte til Paris, hvis afstemningen resulterede i et brexit.

Ifølge Financial Times er udflytningen allerede i gang, og storbanker som JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Citigroup og Morgan Stanley har - ifølge avisen - allerede søgt om licenser for at drive bankvirksomhed andre steder i Europa.

Chefanalytiker Pål Ringholm fra Swedbank er ikke overrasket over udviklingen og tror, at flere banker vil følge de kommende måneder.

»Hvor mange, der ender med at flytte, kommer an på resultatet af forhandlingerne (med EU, red.),« siger han til E24.

Og det er Paris, Dublin, Frankfurt og Luxemburg, der står øverst på bankernes ønskeseddel for placeringen af et nyt europæiske hovedkontor.

»Paris og Luxemburg har allerede meget af infrastrukturen på plads. Dublin er en stærk kandidat, da de her har sproget og nærheden til London,« siger Pål Ringholm.

Cheføkonom Øystein Dørum, DNB Markets, tror også på, at Dublin kan blive en konkurrent til London om finanstronen. Og her er det igen det engelske sprog, der spiller ind.

Ifølge den irske avis Independent har flere irske politikere allerede været ude og sige, at landet vil forsøge at positionere sig således, at de får de største banker tiltrukket. Ud over flere arbejdspladser i bankerne, er der også en underskov af andre virksomheder, der vil nyde godt af flere ansatte i banksektoren.

Ifølge E24 er den britiske bank- og finanssektor verdens største. 3,5 pct. af befolkningen er ansat i sektoren, viser tal fra den britiske centralbank.

/ritzau/FINANS