DSV-chef sværger til egne aktier

Favorit-aktie. DSV-koncernens direktør Kurt Larsen sværger til virksomhedens egen aktie. Desuden køber han mere end han sælger. Det er et risikabelt marked, og han tager ingen unødige chancer.

Administrerende direktør i transportkoncernen DSV A/S, Kurt Larsen, holder fast i sine aktier. Det handler om at minimere risikoen og sikre et højt afkast.

- For almindelige amatører som mig selv er det svært at vurdere markedet, men det vigtigste er, at vælge købetidspunktet så godt som muligt. Og så skal man beholde aktierne. Lad dem gerne ligge i flere år, siger Kurt Larsen.

Han slår fast, at der altid er en risiko, ved at handle med aktier, men at han personligt aldrig tager unødige chancer. Han har dog betalt sine lærepenge.

- Fejl har jeg lavet masser af. For eksempel gik det galt med en it-aktie. Den købte jeg fuldstændig hovedløst. Jeg tror, det var et råd, jeg fik af en eller anden. Men firmaet gik lodret konkurs, og der var intet tilbage. Det var helt forfærdeligt, husker han.

I erkendelse af, at markedet er svært at vurdrere selv for professionelle analytikere, benytter Kurt Larsen sig meget af investeringsforeninger. Dem er der omkring 600 af i Danmark, og det er en kunst at finde frem til de bedste.

- Der er især én, som jeg synes er rigtig god. SmallCap Danmark. Den er helt ny, og jeg kender dem, der står bag. De er dygtige og har lave omkostninger, siger DSV-direktøren.