DSV-aktien sendt ned på forventningerne til 2004

Tirsdag bød på en positiv stemning i Danmark såvel som i resten af Europa. DSV faldt efter at forventningerne til 2004 viste sig at ligge under markedets. Genmab blev Fondsbørsens højdespringer.

Læs mere
Fold sammen
Efter de europæiske aktiemarkeder flere dage i træk lå underdrejede som følge af eskaleringen af konflikten i Mellemøsten og den øgede frygt for terror, vendte billedet i går til det mere positive. KFX-indekset steg 0,6 pct. til kurs 266,04, med A.P. Møller - Mærsk A og B aktierne (+ 1,6 pct. og + 1,3 pct.) som primær drivkraft.

Novo Nordisk (- 1,4 pct.) blev for anden dag i træk den mest negative bidragsyder til KFX.

I KFX var der specielt fokus på regnskabsaktuelle DSV (- 1,2 pct.). Årsregnskabet for 2003 viste at omsætningen var faldet 200 mio. til 17,7 mia., mens overskuddet før skat steg til 529 mio. kr. mod 507 mio. kr. året før. Ledelsen i transportkoncernen betegnede selv resultatet som »tilfredsstillende«.

Resultatet for 2003 var en smule bedre, end markedet havde ventet og baggrunden for kursfaldet skal derfor findes i 2004-forventningerne, som analytikerne fandt lidt for pessimistiske i forhold til egne forventninger. »Vi har før brændt os på at være for dristige,« kommenterede koncerndirektør Kurt Larsen på en telekonference efter regnskabsfremlæggelsen.

Biotekselskabet Genmab blev Fondsbørsen højdespringer i går. Aktien steg hele 11,0 pct. på nyheden om, at Genmabs HuMax-CD4 til behandling af lymfekræft i huden har fået såkaldt "Fast Track"-status af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA. Myndighederne giver kun denne status når de kan se potentiale i lægemidlet til at kunne dække udækkede behandlingsbehov i forhold til en alvorlig eller livstruende tilstand. Med Fast Track-status bliver udviklingen og gennemgangen af ansøgningen for HuMax-CD4 derfor fremskyndet ved at Genmab får mulighed for at indsende ansøgningen løbende og få de enkelte dele gennemgået i takt med indsendelsen.

I alt 350.525 aktier skiftede hænder i dagens omsætning, der blev den højeste i aktien i en måned.

Carlsberg (uændret) meddelte at det offentlige købstilbud til alle Holsten-Brauereis aktionærer, der sluttede den 18. marts, sikrede Carlsberg en samlet andel af aktiekapitalen på 97,55 pct. Med den ejerandel er alle Carlsbergs betingelser for at købe Holsten-Brauerei nu opfyldt. Betalingen for aktierne - ca. 2,2 mia. kr. - forventes at finde sted i morgen.

Parken Sport & Entertainment (+ 0,2 pct.) steg behersket på den nye sponsoraftale med Kappa, som selskabet præsenterede tirsdag. At en ny aftale var på vej blev dog allerede annonceret om mandagen, hvor aktien steg 2,4 pct. på forventningerne. Aftalen løber i fire år og vil ifølge RB-Børsens oplysninger give Parken »et betydelig to-cifret millionbeløb som basisbetaling«.