DSB kører med flere: Men indtægter fra kunderne falder

I årets første ni måneder har DSB haft et større salg af de billigere Orange- og Orange Fri-billetter.

DSB solgte i årets første ni måneder flere af de billigere Orange- og Orange Fri-billetter end i samme periode sidste år. (Arkivfoto) Henning Bagger/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Selv om flere kører med DSB, så falder passagerindtægterne hos togselskabet.

I årets første ni måneder er DSB's passageromsætning faldet med 49 millioner kroner, svarende til 1 procent i forhold til samme periode sidste år.

Det er sket, samtidig med at antallet af rejser er steget en smule.

At DSB's indtægter fra passagerne alligevel ikke er gået frem, hænger blandt andet sammen med, at selskabet har solgt flere af de billigere Orange- og Orange Fri-billetter.

Det har nemlig været med til at give væsentligt lavere gennemsnitspriser på rejser over Storebælt, skriver DSB i en pressemeddelelse.

»Vi ser et fald i gennemsnitspriserne, og det er en naturlig konsekvens af, at vi udbyder markant flere Orange- og Orange Fri-billetter,« siger Flemming Jensen, administrerende direktør hos DSB.

Ifølge ham bliver omkring 40 procent af alle rejser over Storebælt i dag solgt som enten Orange- eller Orange Fri-billetter. Det presser gennemsnitsprisen ned.

»Men til gengæld kan vi se, at vi lykkes med at tiltrække nogle kunder, der tidligere sad i bilen eller i en bus. Dermed tager vi nu nogle markedsandele tilbage.«

»Det er konsekvensen af en øget konkurrence, der gør, at vi også bliver nødt til at matche konkurrencen og tilbyde nogle attraktive priser til vores kunder,« fortæller Flemming Jensen.

I årets første ni måneder har DSB tabt 31 millioner kroner før skat, hvilket er 369 millioner kroner lavere end i samme periode året før.

Resultatet i 2018 var dog positivt påvirket af indtægter på 267 millioner kroner fra salget af DSB's kontorejendom på Kalvebod Brygge i København.

Derudover har der i løbet af i år været ekstraordinære udgifter på grund af en reduktion af administrative stillinger.

For hele 2019 venter DSB at lande et resultat tæt på nul.

/ritzau/