DSB interesseret i strækninger i Norge

De danske statsbaner ser med interesse på en eventuel mulighed for at overtage driften af togstrækninger fra NSB i Norge.

- For øjeblikket studerer vi markederne rundt om os for at se, hvor det kan være muligt for os at operere. Vi er ikke uinteresserede, hvis norske de norske myndigheter nu åbner op for muligheden for at køre danske tog i Norge, siger viceadministrerende direktør i DSB Keld Sengeløv til den norske banestyrelse Jernbaneverkets blad Kjøreveien.

Det er først og fremmest på strækninger i og rundt om Stavanger, Trondheim og Bergen, at DSB og eventuelt andre internationale jernbaneoperatører kan komme til at give NSB konkurrence, skriver Dagsavisen.

Jernbanedirektør Steinar Killi siger, at det er naturligt, at disse strækninger først bliver budt ud i licitation, fordi det er rundt om disse byer, at den norske stat i dag køber tjenester af NSB.

Norges liberale-centrumregering har gennem Sem-erklæringen åbnet mulighed for, at andre aktører end NSB skal kunne drive persontransport på sporet. Stortinget har bedt regeringen om at forberede og klargøre den norske banestyrelses skinner til en konkurrencerunde i form af bud.

Ritzau/NTB