Drømmeregnskab fra Danstoker

Midtjysk kedelproducent afleverer imponerende rekordregnskab og tror på positiv fortsættelse.

Læs mere
Fold sammen
Den ophedede klimadebat er i høj grad med til at sætte fut i kedlerne hos Danstoker A/S i Herning.

Selv om krisen også har strejfet den midtjyske producent af mellemstore kedler til biomasse og affaldsbrændsler sidst på året, leverer koncernen et formidabelt årsregnskab med rekordomsætning og rekordindtjening.

Det er dog ikke bare udefrakommende faktorer, der har sendt Danstoker mod skyerne. På de indre linjer har Danstoker investeret stort i indførelsen af lean, der, ifølge adm. direktør Leif Thomsen, har øget produktiviteten ganske markant.

Danstoker er en mini-koncern med dels produktion i Herning og dels i Tyskland, hvor midtjyderne ejer selskabet Omnical Kessel- und Apparatenbau GmbH i Hessen.

Sidstnævnte er først og fremmest specialist i olie- og gaskedler. Derfor kan koncernen med i alt godt 200 medarbejdere normalt altid svinge med pendulet uanset olieprisen.

Lønsomheden har bare hidtil ikke imponeret, men det gjorde en gennemgribende evaluering af koncernen tilbage i maj 2007 noget ved. Der blev kort og godt renset ud i kundeporteføljen – nej til dårlige ordrer.

Med et vist forbehold for pludselige opsigelser af kontrakter venter Leif Thomsen, at Danstoker i indeværende regnskabsår vil kunne matche rekordregnskabet med en lidt mindre omsætning og en lidt bedre indtjening.

I det seneste årsregnskab tjente koncernen godt 22 mio. kr. før skat efter en bruttofortjeneste på godt 63 mio. kr. Til sammenligning var de tilsvarende tal året før henholdsvis 3,2 og 37,4 mio. kr.