Drake køber sig ind i canadisk pot-imperium

En stribe amerikanske berømtheder er i den seneste tid hoppet med på hampvognen og er trådt ind i bestyrelser eller har været med i kampagner for den voksende cannabisindustri. Drake er gået skridtet videre og har oprettet et nyt selskab sammen med et canadisk cannabisselskab.

Den canadiske rapper Drake går nu ind i cannabisindustrien. Fold sammen
Læs mere
Foto: Chris Delmas/AP/Ritzau Scanpix

Manden bag sange som »Free smoke« og »Pot of Gold« har nu startet et potselskab. Drake med det borgerlige navn Aubrey Drake Graham har slået sig sammen med det børsnoterede canadiske cannabisselskab Canopy Growth.

Rapperen ejer dermed 60 procent af det nye selskab kaldet More Life Growth Company, mens Canopy Growth snupper de sidste 40 procent. Det skriver CNN.

Og den succesfulde rapper er langtfra den eneste kendis, som har indledt et samarbejde med hampindustrien. Canopy Growth har samarbejder med rapperen Snoop Dogg, skuespilleren Seth Rogen og endda med hele USAs husmor Martha Stewart.

Vækst afløst af fald

Og der kommer endnu flere i fremtiden, vurderer Ryan McConnell, seniorkonsulent fra brandingbureauet Kantar Futures.

»Jeg tror ikke, at de har nået målet endnu,« siger han til CNN og forklarer, at industrien bruger kendispartnerskaberne som en måde at købe sig til troværdighed, legitimitet og anerkendelse hos den brede befolkning.

Det helt store spørgsmål er så, om Drake virkelig kan lave pot om til guld. Efter flere års massiv vækst er markedsværdierne i branchen det seneste år styrtdykket. Aktiekursen er dalet med 60 procent hos store selskaber som Cronos Group og Canopy Growth.

I 2017 legaliserede en række europæiske lande, deriblandt Danmark, cannabis på forsøgsbasis, og den grønne industri spirer i det små. Og flere canadiske virksomheder har opdaget et potentielt cannabismarked i Danmark. Senest er der kommet en trecifret millioninvestering i et fynsk gartneri i februar.