DR-journalister i strejke

Journalisterne på Radioavisen, P3 Nyhederne, Orientering samt en stribe DR-regionalradioer nedlagde fredag arbejdet i protest mod forløbet af overenskomstforhandlingerne.

Arbejdsnedlæggelsen varer frem til lørdag morgen kl. 9.15. Radioavisen udkommer derfor i nødugaver resten af fredagen og lørdag morgen.

Overenskomstforhandlingerne mellem Danmarks Radio og Dansk Journalistforbund (DJ) brød sammen natten til fredag, og der er ikke aftalt nye møder mellem parterne.

Efter forhandlingssammenbruddet varslede DJ fredag konflikt for 900 ansatte og en lang række freelancere i Danmarks Radio med virkning fra 1. juli 2002.

DR-medarbejderne protesterer over, at DRs ledelse vil fjerne en 20 år gammel tidskompensation for natarbejde. De stejler også over ledelsens planer om at opgøre arbejdstiden over en fem måneders periode, hvilket ifølge medarbejderne betyder, at de i perioder kan komme til at arbejde op til 80 timer om ugen uden kompenation.

Medarbejderne har desuden forkastet ledelsens tilbud om en lønstigning på halvanden procent.

Strejken betyder, at en del af de planlagte programmer vil udgå og blive erstattet af andre udsendelser.

På P1 vil arbejdsnedlæggelserne berøre Orientering, på P2 vil aftenens jazzprogrammer udgå, på P3 vil en del af eftermiddagens og aftenens programmer blive erstattet med andre udsendelser - dog vil dækningen af VM i fodbold ikke blive berørt - og på P4, vil en del af de regionale programmer udgå, oplyser Danmarks Radio.

De berørte regionalradioer er: Vejle, Næstved, Bornholm, Nordjylland og Fyn.

/berl./