DR beskyldes for farlig trafikservice

Danmarks Radio vil trods kritik udvide en service, hvor bilister kan få trafikmeldinger som SMS-besked. Rådet for Større Færdselssikkerhed vil have tjenesten stoppet.

Læs mere
Fold sammen
Rådet for Større Færdselssikkerhed opfordrer Danmarks Radio til hurtigst muligt at stoppe en ny service, hvor bilister kan modtage SMSer med trafikmeldinger direkte på deres mobiltelefoner.

De elektroniske beskeder om bl.a. kødannelser eller vejarbejde kan nemlig få bilisterne til at begynde at betjene deres mobiltelefoner, hvilket øger risikoen for ulykker som følge af uopmærksomhed.

Det siger rådets direktør, René la Cour Sell, der ikke mener, at SMSerne er forenelige med trafiksikkerhed: »Det er ikke særlig snedigt, hvis folk modtager en SMS fra DRs trafikservice, mens de sidder midt i trafikken i bilen,« mener han

Kritikken bakkes op af bilisternes organisation FDM, og vicepolitikommissær Jan Holt fra Københavns Politis færdselsafdeling er enig i, »at det ikke virker særligt hensigtsmæssigt at modtage SMSer i trafikken«.

Ansvarlig for DRs trafikinformation, Allan Kongsted, erkender, at det kan virke paradoksalt at sende SMSer til bilister, når de ifølge færdselsloven ikke må aflæse dem under kørselen.

»Servicen er beregnet til dem, der gerne vil holde sig orienteret om trafikken, inden de kører hjemmefra. Det er ikke vores hensigt, at bilister skal læse SMSerne, mens de kører. Det er folks ansvar at overholde færdselsloven. Det opfordrer vi dem til på alle måder, men vi kan nok ikke tage ansvaret for, om de så reelt gør det,« siger han.

Selvom meldingen fra Rådet for Større Færdselssikkerhed ifølge Allan Kongsted »gør indtryk«, vil DR ikke stoppe tjenesten, der siden starten ved årsskiftet i Århus og Storkøbenhavn har fået flere hundrede brugere. Tværtimod skal SMS-servicen udvides. Snart bliver den også et tilbud i Nordjyllands og Fyns amter.