Dong vil opføre to nye havvindmølleparker

Samtidig med at det statslige energiselskab vil bygge kulkraftværk i Tyskland, investerer selskabet over fem milliarder kroner i vindmøller i Storbritannien.

Energiselskabet Dong Energy vil opføre og drive to havvindmølleparker i Storbritannien, Walney Island og Gunfleet Sands II, oplyser selskabet.

Walney Island i det irske hav 15 kilometer fra den engelske vestkyst bliver på 42 møller med en kapacitet på 151 megawatt. Gunfleet Sands i floden Themsens udmunding bliver på 18 møller med en kapacitet på 64 megawatt. Begge havvindmølleparker skal producere strøm fra 2010. Der er tale om investeringer på henholdsvis 3,8 og 1,4 milliarder kroner.

- Beslutningen om at opføre de to nye havvindmølleparker er et vigtigt led i Dong Energy's strategi om at øge mængden af elektricitet fra vedvarende energikilder, siger administrerende direktør, Anders Eldrup.

Dong Energy trak mandag dårlige overskrifter, fordi selskabet sideløbende med de grønne projekter i Storbritannien også planlægger at lægge billet ind på et kulfyret kraftværk ved den tyske by Greifswald ved Østersøen.

/ritzau/