Dong-uro vækker international opsigt

Regeringens problemer og alt tumulten omkring salget af Dong trækker overskrifter på den anerkendte erhvervsavis Financial Times.

Den danske regeringskrise udløst af balladen om slaget af Dong Energy til Goldman Sachs trækker internationale overskrifter. Her de partiformændene, Margrethe Vestager (R), Helle Thorning-Schmidt (S) og - den nu forhenværende - Annette Vilhelmsen (SF). Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I Danmark er den dagens altoverskyggende historie, men også internationalt vækker regeringskrisen udløst af Dong-salget opsigt.

Den internationale erhvervsavis Financial Times' tophistorie bærer ved middagstid et billede af statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og overskriften:

»Dansk koalition kæmper for overlevelse«

Avisens nordiske korrespondent beskriver tumulten omkring salget af 19 procent af energiselskabet Dong Energy til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.Splittelsen fik torsdag SF-formand Annette Vilhelmsen til at trække sig, og partiet til at forlade regeringssamarbejdet, da der ikke kunne skabes fælles fodslag om at stemme ja til salget.

Det har skabt national furore, at Goldman Sachs står til at blive medejer af det danske energiselskab, mens investeringsbanken ser Dong, som en guldrandet og meget sikker investering. Det fremgår af det fortrolige salgsmateriale, som Berlingske Business er kommet i besiddelse af.