DONG: Tidligst prøveboringer om 12-15 år

Med en ny licens til offshore-efterforskning af olie ud for Østgrønland har DONG Energy nu to licenser i Grønland. Den grønlandske regering har givet koncessionen til et konsortium, der består af italienske ENI, britiske BP, DONG Energy og Nunaoil. De fire olieselskaber har henholdsvis 35 procent, 35 procent, 17,5 procent og 12,5 procent i andel i konsortiet, hvor ENI er operatør.

Isua minen. London Mining. Grønland. Foto: MT Højgaard Fold sammen
Læs mere

I forvejen har DONG en licens i Baffin Bugten ved Grønlands vestkyst. I første omgang vil DONG bruge den nye licens til i løbet af de første fem år af den 16-årige licensperiode at indsamle data, tolke dem og få en bedre og bedre forståelse af geologien i hele det Nordatlantiske område. Det siger Jan Terje Edvardsen, efterforskningsdirektør i DONG Energy.

Undergrunden ud for Nordøstgrønlands kyst har mange af de samme geologiske egenskaber, som findes i områder i både Norskehavet og Barentshavet ud for Norge. DONG har licenser i begge steder, siger han. Desuden vil konsortiet lave studier af miljø og is ved Nordøstgrønland i samarbejde med de grønlandske myndigheder.

»Ved at være aktive på begge sider af det Nordatlantiske bassin bliver vi bedre til at finde regionens attraktive efterforskningsmål. Der kommer tidligst prøveboringer i Grønlandshavet om 12 til 15 år,« siger Jan Terje Edvardsen.