Dong sælger vindmøller for milliarder

Et salg af flere spanske vindmølleparker står til at give Dong Energy en belejlig milliardindsprøjtning.

Dong Energy kan være på vej til at høste fire mia. kr. på et salg af koncernens vindaktiviteter i Spanien. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Flere udenlandske energikoncerner, heriblandt tyske E.ON, står ifølge forlydender på spring for at få fingrene i Dongs vindmølleparker på Den Iberiske Halvø.

Salget kan blive en uvurderlig hjælp for Dong-ledelsen, idet den planlagte børsnotering af den danske energikæmpe synes på vej ind i en afgørende fase. I den forbindelse er det næppe sød musik i investorernes øre, at Dong Energy oplever et stigende pres på den daglige forretning som følge af historisk lave elpriser.

Bid i det sure æbleEn situation, der senest har tvunget Dong Energys adm. direktør, Anders Eldrup, til at bide i det sure æble og nedjustere forventningerne til 2007-regnskabet. Forretningen lider i forvejen under stigende renteudgifter og store afskrivninger på CO -2 -kvoter.

Dong Energy afviser imidlertid, at det igangværende vindmølleudsalg sker for at pynte på Dongs økonomiske formkurve i forbindelse med den forestående børsnotering.

- Der er tale om tilfældigheder. Det er et halvt år siden, salgsprocessen blev sat i gang, siger Louise Münter, pressechef i Dong Energy til Jyllands-Posten. Hun bekræfter, at et salg er på trapperne, men afviser at kommentere bydere, tidsplanen eller beløb.