DONG og Elsam i marathon-forhandlinger

Det er blevet til marathonforhandlinger mellem DONG og Elsam. Ved 08-tiden fredag var forhandlingerne efter 21 timer fortsat i gang.

Det statslige olie- og naturgasselskab, DONG, og den jysk-fynske el-og kraftværkskoncern, Elsam, genoptog torsdag forhandlingerne om en fusion. Det er Elsams ledelse, der har bedt om at få genoptaget forhandlingerne. Men tilsyneladende erdet stadig svært at opnå enighed, i hvert fald blev det nødvendigt at tage natten i brug og ved 08-tiden i morges sad partene stadig om bordet på 21. time.

Forhandlingerne strandede allerede sidste i fredag på grund af uenighed om de to selskabers indbyrdes værdi og dermed, hvor stor en del de hver især skal eje af det fusionerede selskab.

De første timer forhandlede topfolk fra DONG og Elsam i Finansministeriet under ledelse af ministeriets departementschef, Karsten Dybvad, og afdelingschef Jacob Heinsen. Tidligt på aftenen overtog finansminister Thor Pedersen (V) ledelsen, og da var værdifastsættelsen endnu ikke faldet på plads, selv om de to selskaber havde forhandlet siden torsdag formiddag.

Elsams bestyrelsesformand, Jens Bahne Jørgensen, og den administrerende direktør, Peter Høstgaard-Jensen, har forhandlet under stærkt pres, idet Elsams bestyrelse blev indkaldt til fredag kl. 08 for at blive præsenteret for et resultat af forhandlingerne. Kl. 13 fredag har Elsam indkaldt til ekstraordinær generalforsamling i Kolding.sbh@berlingske.dk