DONG-chef fortryder intet

Direktør for energiselskabet DONG, Anders Eldrup, kom modstræbende i pressens søgelys, under de langtrukne fusionsforhandlinger mellem Elsam og DONG. Og det var absolut ikke altid et positivt lys. Alligevel ville han gøre det hele igen, hvis han fik chancen.

DONG-chef fortryder intet - 1
Anders Eldrup åbner modstræbende døren på klem for livet uden for chefkontoret. Presseomtale er en del af at være topleder, men han kommer aldrig til at elske det. Foto: Scanpix
Læs mere
Fold sammen
Efterårets langtrukne fusionsforhandlinger mellem energiselskaberne DONG og Elsam har slidt på DONG-direktøren Anders Eldrup's image. Selv betegner han sig som reserveret, men i dele af pressen er både betegnelser som 'selvtilstrækkelig' og 'arrogant' blevet hæftet på ham.

Men det er nu også ret bevidst, at Eldrup ikke dyrker rollen som linselus, og at hverken ham eller konen stiller op til interview i diverse ugeblade.

"Grundlæggende set er jeg en genert jysk bondedreng, så der er nok en del blufærdighed, der spiller ind", siger han selv.

Eldrup fik ellers alle muligheder for at komme i pressens søgelys i årets sidste måneder, da forhandlingerne om en fusion mellem elnergielskabernme DONG og Elsam kørte nærmest i døgndrift. Og i søgelyset kom han, selvom det ikke var med hans gode vilje. Men som topchef er det noget, man må leve med, medgiver han. Også den dårlige omtale:

"Lige da jeg kom til DONG, læste jeg aviserne med bæven hver morgen. Nu er jeg mere vant til, at der står noget om mig", fortæller han og tilføjer;

"Jeg vil helst have god omtale, men det, at nogen synes, at jeg er en kedelig karl, har jeg altså været vant til hele mit liv".

Tungebåndet kommer anderledes på gled, når Anders Eldrup taler om sit professionelle virke. I 28 år var han ansat i Finansministeriet, og de sidste tre år har han været i det statsejede DONG.

"I mit arbejdsliv har det været en enorm drivkraft at være med der, hvor det vigtigste foregik", siger han.

I et interview i Berlingske Tidende Business torsdag, uddyber Anders Eldrup sit forhold til medierne. Han fortæller også om sit arbejdsliv og ikke mindst om forløbet omkring fusionen mellem DONG og Elsam, som han han med egne ord ville gøre om igen, hvis han fik chancen. Også selv om ledelseskabalen efter fusionen ikke faldt ud til hans fordel.

Læs mere i Berligske Business torsdag.sbh@berlingske.dk