Donald Trump giver virksomheder investeringslysten tilbage

Donald Trump giver virksomheder investeringslysten tilbage  AFP PHOTO / SAUL LOEB Fold sammen
Læs mere
Foto: SAUL LOEB

Amerikanske virksomheder er mere optimistiske over for investeringer i nye fabrikker, udstyr og fabriksopgraderinger, efter at den amerikanske regering har meddelt, at den ikke vil indføre yderligere regler over for virksomhederne.

Det skriver The New York Times.

Den genfundne investeringslyst kan ifølge The New York Times styrke den økonomiske vækst og skabe nye job i USA.

I Donald Trumps administration og på tværs af erhvervssektoren er der en opfattelse af, at de seneste års øgede opsyn med miljømæssige-, finansielle- og andre regelbrud under Barack Obamas præsidentperiode, var med til at lægge en dæmper på investeringer og skabelsen af nye job.

»Vi har brugt den seneste snes år eller længere på at føre forretning i miljøer, der har haft en stigende regulativ byrde. Den byrde har forsinket den økonomiske vækst og investering i infrastrukturen. Og hvad vi har set over det seneste år er en stor deregulering af miljøet,« siger Michael S. Burke, der er formand og administrerende direktør for konsulentvirksomheden Aecom, der har specialiseret sig i infrastrukturprojekter, til The New York Times.

Ifølge The New York Times, har Donald Trumps mere direkte tilgang til erhvervslivet givet virksomheder, som har hamstret penge efter recessionen i 2008, investeringslysten tilbage.

Donald Trump har tidligere fastslået at et afgørende tema i hans præsidentperiode vil være at tilbagerulle regler og love.