Don Ø blev årets aktiehaj

Over 20.000 kroner - så meget tjente Flemming Østergaard i de sidste to uger af aktiepillet. Han vandt sikkert foran Bjarne Riis, der gik ud af spillet med tab.

Flemming Østergaard - populært kaldet Don Ø - løb med titlen som »Årets Aktieduellant« i det aktiespil, som Alm. Brand Bank, TV 2 og Berlingske Tidende har afviklet sammen.

Som en sidedyst har kendte danskere kæmpet om at få 250.000 fiktive kroner til at yngle mest muligt, og det var Don Ø i særklasse den bedste til.

»Jeg er også uddannet vekselerer og var ansat i syv år hos firmaet I.S. Monies, hvor jeg handlede aktier ved opråb på Københavns Fondsbørs tilbage i 1970erne,« fortæller Don Ø, som Berlingske Tidende Business mødte fredag aften i Parken, netop som han var kommet hjem fra Royal League kampen i Tromsø.

Flemming Østergaard synes, det har været »sjovt« at deltage i aktiespillet, især mod Jes Dorph-Petersen, som gik op i det med liv og sjæl. Men også mod modekongen Erik Brandt, som hentede hjælpe hos Saxo Bank til sine investeringer.

»Jeg har kun brugt fem minutter på dette her om ugen, men jeg vil ikke råde andre til kortsigtet investering i aktier. Især ikke for lånte penge. Det er alt for farligt,« siger han.

Efter Jes Dorph-Petersen og Erik Brandt var det direktør Bjarne Riis fra Team CSC, som Don Ø satte af.

At det er rent held, som bragte ham til tops i spillet, afviser han pure:

»Det er ikke noget, der hedder held og uheld, når det handler om aktier. Får man dårlige afkast, er det, fordi man ikke er skarp nok, og ikke gør sit hjemmearbejde godt nok. Min strategi har været at være konservativ og handle lidt. Det giver det bedste afkast på langt sigt,« siger Flemming Østergaard.

På bare to uger fik Don Ø skabt et afkast på 8,2 procent ved at investere i blandt andet Danske Bank, Falck, A.P. Møller og IC Companys. Det svarer til en fiktiv gevinst på over 20.000 kroner.

Bjarne Riis tabte derimod penge. Især en satsning på Vestas blev dyr. Vindmøllegiganten leverede et skuffende regnskab, og det sendte aktien ned med voldsomme 15 procent over ganske få dage.