Dom over annoncehaj glæder Håndværksrådet

Fupfirmaer. Dansk Tele Supports direktør Lasse Schou blev i dag idømt 2½ års ubetinget fængsel ved Københavns Byret. Dommen glæder Håndværksrådet

Det var Håndværksrådet, der for knap 4 år siden anmeldte Dansk Telesupport til politiet for systematisk at bedrage små og mellemstore virksomheder for store beløb ved at sælge dem værdiløse annoncer og presse dem til at betale store regninger for dem.

Derfor var glæden over dommen også særlig stor hos organisationen. - Vi er naturligvis rigtig glade i dag. Nu må det være slut med, at jungleloven og ikke dansk lov hersker på området. Nu har vi dommen og vil studere den nærmere. Vi har fået den største haj i nettet, men der er flere derude, og dommen giver os bedre mulighed for at få dem dømt, siger jurist i Håndværksrådet Jeppe Rosenmejer. Lasse Schou blev desuden frakendt retten til at drive virksomhed af den art i Danmark. Håndværksrådet forventer derfor, at Dansk Tele Support lukker.

- Lukker Dansk Tele Support, er vi kommet et stort skridt i kampen mod annoncehajer, da Dansk Tele Support står for næsten halvdelen af alle henvendelser til vores hotline mod annoncehajer. Og vi får mange henvendelser hver dag, siger Jeppe Rosenmejer. Håndværksrådet forventer også, at myndighederne nu vil tage aktiv del i arbejdet med at komme problemer med annoncehajer til livs.

- Forbrugerombudsmanden har tidligere lovet os, at han vil afsætte ressourcer til at håndhæve lovgivningen, når der var faldet dom i sagen. Det vil også være helt naturligt. Uden myndighedernes deltagelse bliver det meget svært at komme problemerne afgørende til livs, siger Jeppe Rosenmejer