Dollaren styrket efter amerikansk rentemøde

Onsdag aftens slutdokument fra den pengepolitiske komité i den amerikanske centralbank gav den ventede bekræftelse på, at en renteforhøjelse fra Federal Reserves side i år er på programmet.

Den amerikanske centralbankchef Janet Yellen Fold sammen
Læs mere
Foto: CHIP SOMODEVILLA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Og ligeledes som ventet var reaktionen på de internationale valutamarkeder en generel styrkelse af den amerikanske dollar.

Centralbanks pengepolitiske komité, Federal Open Market Committee, foretog kun marginale ændringer i det afsluttende mødedokument, men tilføjelsen af ordet "nogen" (some) i beskrivelsen af ?nødvendigheden af ?forbedringer på arbejdsmarkedet, før det er hensigtsmæssigt at hæve renten, var nok til at få markedsdeltagerne op af stolen.

- Vi fik et bredt dollar-positivt resultat fra FOMC-mødet. Tilføjelsen af ordet "nogen" gør de kommende to arbejdsmarkedsrapporter vigtigere, og positive takter vil støtte vores opfattelse af en renteforhøjelse i september, siger markedsstrateg Raiko Shareef fra Bank of New Zealand i Wellington til Bloomberg News.

At der er planer om en renteforhøjelse - og dermed gennemførelsen af sidste skridt i den normaliseringsproces, som skal afslutte syv års kvantitative lempelser med nulrenter og massiv likviditetsudpumpning - kan næppe overraske, idet centralbankchef Janet Yellen igen og igen har fastslået, at planen er at hæve rente på et eller andet tidspunkt i år.

Timingen af normaliseringen står nu mellem september og december, og beslutningen om forhøjelsen er afhængig af de økonomiske data, som strømmer ind i den kommende tid.

Torsdag bliver første skridt taget med offentliggørelsen af BNP-data for andet kvartal, og i næste uge er det arbejdsmarkedsrapporten for juli, som vil være i centrum.

Ved 6.30-tiden torsdag morgen koster euro 1,0975 dollar mod 1,1010 dollar onsdag eftermiddag.

Dollar koster samtidig 124,10 yen mod 123,70 yen onsdag, mens der går 136,20 yen på en euro mod 136,40 yen onsdag eftermiddag.