Dollar fortsætter op

Dollar fortsætter fremmarchen onsdag eftermiddag, hvor den amerikanske valuta handles i det stærkeste niveau i omkring en måned.

Dollar fortsætter fremmarchen onsdag eftermiddag, hvor den amerikanske valuta handles i det stærkeste niveau i omkring en måned. Fold sammen
Læs mere
Foto: MURAD SEZER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En euro koster 1,0851 dollar mod 1,0895 dollar tirsdag eftermiddag. I dansk regning koster en dollar 6,8700 kr. mod 6,8391 kr. tirsdag.

Dollarstyrkelsen har fortsat rod i forventninger om, at den amerikanske centralbank strammer pengepolitikken lang tid før sin europæiske kollega. Ikke mindst sidste uges kommentar fra den amerikanske centralbankchef, Janet Yellen, der gav udtryk for, at hun venter, at den amerikanske centralbank hæver renten senere i år, har skubbet til dollar.

- At dømme efter Yellens kommentarer i slutningen af sidste uge, virker hun til at være fast besluttet på at handle i år, siger Yasuhiro Kaizaki, der er vicechef for globale markeder i Sumitomo Mitsui Trust Bank til Bloomberg News.

Ud over udsigten til højere amerikanske renter dæmper usikkerheden om Grækenland fortsat interessen om euro.

EU-Kommissionens viceformand, Valdis Dombrovskis, har onsdag slået fast, at der ikke længere opereres med deadlines i forhold til at få en aftale i hus med Grækenland. Det skyldes, at "den første deadline i slutningen af april for længst er overskredet, så hver eneste dag, der går er en for mange," siger Dombrovskis ifølge Bloomberg News.