DLG: Vi plejer vores medlemmers interesser

DLG gik i luften med medicin 1. maj med en rabatordning, hvor landmændene får rabat på fem procent på deres medicinkøb. Ordningen administreres af DLG og medicinen udleveres af Skanderborg Apotek.

Læs mere
Fold sammen
»Vi plejer medlemmernes interesser. Vi tilbyder i forvejen el, forsikring og telefoni til medlemmerne. Veterinærmedicin var et nyt oplagt område at gå ind i. Jo mere man fakturerer kunden for, desto mere knytter man kunden til sig,« siger Keld Kruse, administrerende direktør i DLG Service.
Direktøren understreger, at DLG har tilladelse til at virke som grossist for landmændene.
At DLG valgte Skanderborg apotek som partner skyldtes, at apoteket i forvejen havde en solid veterinæromsætning.
»Det var mere oplagt at tage et apotek med mange landmandskunder end det var at tage et apotek på Frederiksberg,« siger Keld Kruse.
DLG-direktøren mener ikke, at landmændene tjener penge på at købe medicin ind hos DLG:
»De sparer penge. Vi køber fornuftigt ind for dem og distribuerer besparelsen videre til landmændene«.
For at forhindre interessekonflikter må hverken apoteker eller dyrlæger lave rabatter og bonusordninger som jeres. DLG er ejet af landmænd. Når DLG tilbyder landmænd bonus på medicinkøb, så tjener landmænd i sidste ende penge på deres medicinkøb. Hvorfor er det ikke en interessekonflikt?
»DLG sælger medicin via et datterselskab. Derfor mener jeg, at vi har skilt tingene ad«.
Det ændrer vel ikke på, at landmændene i sidste ende tjener penge på at købe medicin?
»Så er det sat helt på spidsen. Du siger, at de tjener. Jeg siger, at de sparer,« siger han.
I medicinalsektoren frygter andre spillere, at medicinrabatterne øger risikoen for resistens. DLG mener ikke, at frygten er begrundet.
»Vi er overbevist om, at vi ikke er med til at øge medicinforbruget. At vi sælger billig gødning får ikke landmændene til at bruge mere gødning end nødvendigt. Vi gør meget ud af ikke at fremstå som om at vi opfordrer landmændene til at bruge mere medicin blot fordi vi kan tilbyde dem det billigt«.
Ifølge DLG er det på tide, at der kommer konkurrence på medicinområdet. »DLGs indtog har sat gang i forandringer af branchen, og det er vi lidt stolte af. Så længe det ikke medfører et overforbrug af medicin, så mener jeg, at de forandringer, vi er med til at skabe er til det bedre«.
»Skulle det vise sig, at vores rabatordninger er med til at øge medicinforbruget, vil vi genoverveje vores engagement i området. Vi vil ikke være årsag til et øget forbrug,« siger Keld Kruse.
Rabatter på medicin har hidtil været ulovligt. De landmandsejede medicinselskaber beskyldes af grossister, medicinindustrien, Lægemiddelstyrelsen og apotekerne for at bruge et hul i loven som entre på markedet.
Det afviser Keld Kruse:
»Jeg betragter det ikke som et hul i loven. Vi har set på de muligheder, der har været, og dem har vi benyttet os af. Mere er der ikke i det«.