Discount-kæder får modstand

Jysk købmandsfamilie scorer 200 mio. på at gå ud af discountkæden Rema 1000 og investerer pengene i et koncept, der skal skaffe store supermarkeder kunderne tilbage fra lavprisbutikkerne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Den jyske supermarkedskæde Løvbjerg bebuder kamp mod den discountbølge, som ejerfamilien lige selv har besluttet at forlade med salget af sin andel af de danske Rema 1000-butikker.

De angiveligt over 200 mio. kr., som Løvbjerg-familien får fri, skal investeres i et nyt butikskoncept, som skal stå sin første prøve i et helt nyt Løvbjerg Supermarked i Ikast, der skal åbne til marts, oplyser adm. direktør Erik Løvbjerg fra Brdr. Løvbjerg A/S.

Billigere tørvarer
Der bliver tale et forholdsvis stort supermarked på omkring 3000 kvm., og »nyheden« for forbrugerne vil blive at billigvarer kommer helt ind på hylderne i en ellers nydelig butik med både frugt- og grøntafdeling, egen slagter osv.

»Vi har nogle ideer om, hvordan vi kan gøre handelen med tørvarer endnu mere rationel for at gøre dem billigere for forbrugerne. Det handler meget om logistik,« siger Erik Løvbjerg, der dog af konkurrencemæssige grunde ikke vil gå mere i detaljer nu.

Omsætning 700 mio. kr.
Løvbjerg-familien har efter at være trådt ud af den danske Rema 1000-kæde med ikke færre end 105 butikker selv ti store supermarkeder tilbage i Jylland og på Fyn.

Bliver det nye koncept i Ikast en succes, er det meningen, at det også skal lanceres i de gamle butikker og give afsæt til nye butikker i den gamle kæde, der er opbygget på Jyllands første supermarked i Silkeborg i 1959.

Løvbjerg-supermarkederne omsætter årligt for omkring 700 mio. kr.

Familien overvejer også andre investeringer for Rema 1000-pengene: Man undersøger mulighederne for at gå ind i nye detailkoncepter på franchisebasis, som ifølge familieoverhovedet, den 77-årige stadigt aktive Carsten Løvbjerg, er »en god moderne forretningsform for familier, der gerne vil drive forretning.«

»Det kommer slet ikke på tale, at vi skal klippe kuponer for de penge, vi får fri. Vi er købmænd, og pengene skal arbejde,« siger Erik Løvbjerg.