Direktør med evigt vilde vækstplaner

60 år lørdag. I 19 år har Carsten Toft Boesen siddet i spidsen for ingeniørvirksomheden Niras. Han har set selskabet vokse, men det har ikke fået ham til at skrue ned for vækstplanerne.

Foto: Niras

Han har sammen med sine tropper allerede erobret store landområder. Alligevel er de på vej mod nye vigtige slag.

I knap to årtier har Carsten Toft Boesen siddet i toppen af ingeniørfirmaet Niras, som gennem de seneste år har udviklet sig til en stor betydelig spiller på det internationale marked. Men Carsten Toft Boesen har stadig en mission om at gøre virksomheden endnu større. Den 27. april fylder han 60 år.

Samlet har Carsten Toft Boesen arbejdet over halvdelen af sin levetid i Niras.

Det var på en oktoberdag i 1985, at den dengang 26-årige Carsten Toft Boesen havde første arbejdsdag. Som nyuddannet geolog lå det dengang ikke i kortene, at han skulle være hydrogeolog hos vand- og miljørådgiveren Terraqua. Et selskab, der nogle år tidligere var blevet en del af Niras.

De seneste 19 år har Carsten Toft Boesen været administerende direktør i Niras. Da han begyndte, havde virksomheden 509 medarbejdere. Nu er antallet mere end firedoblet til 2.355 ansatte. Udviklingen kan måske skyldes, at Carsten Toft Boesen altid har haft store vækstplaner.

Ifølge ham skal Niras være større for at være en interessant spiller for selskabets kunder og på jobmarkedet, men også for at kunne vokse lige så hurtigt som resten af branchen, lød det tidligere fra Carsten Toft Boesen til Berlingske.

»Vi er rimeligt store i Danmark og repræsenteret mange steder, men går vi til Sverige og Norge og ud globalt, er der steder, hvor vi har en for lille kritisk masse. Både i forhold til at opretholde et stærkt fagligt miljø og i forhold til at være en troværdig løsning for nogle af vores kunder,« sagde han.

I Danmark er Niras blandt de største rådgivende ingeniørfirmaer. Selskabet arbejder med løsninger på alt fra miljøområdet til store byggeprojekter.

Fritiden bruger Carsten Toft Boesen gerne aktivt. Tidligere var det løbeture, der gav ro til tankerne. I dag er det racercyklen. Og ifølge ham selv, sætter han stor pris på at kunne være alt andet end direktør derhjemme og værne om privatlivet.