Direktør leder efter nye investorer

Flextronics i Pandrup vil forsøge at forsætte elektronikvirksomheden, selv om den internationale koncern Flextronics trækker sig ud, og storkunden Siemens siger farvel sammen med 500-700 ansatte.

Den administrerende direktør Peter Hinrup er parat til selv at overtage den nordjyske virksomhed. Han leder allerede med lys og lygte efter nye investorer, der er parat til at skyde penge i virksomheden, hvor der indenfor de kommende tre måneder skal fyres op imod 700 af de 1000 ansatte på fabrikken i Pandrup.

Fabrikken i Pandrup var den første, der for fire år siden begyndte at lave mobiltelefoner for Siemens med en ordre på 33 millioner telefoner til en samlet værdi på tæt på 20 milliarder kroner. Den kontrakt bliver ikke forlænget. Siemens og Flextronics International fortsætter ganske vist samarbejdet, men produktionen skal flyttes til blandt andet Ungarn, Sydeuropa og Fjernøsten, hvor lønnen er billigere.

- Vi har altid vidst, at når man har en stor, dominerende kunde, så kommer man på et tidspunkt i den situation, hvor man skal skære ned, fordi kunden forsvinder, siger Peter Hinrup til Ritzau.

Han erkender, at mobiltelefonæraen er ovre. Direktøren vil i stedet vil satse på avanceret udstyr til underholdning i hjemmet - dvd, fladsskærme til tv, satellitmodtagere og telekommunikation, som allerede er en del af produktionen i Pandrup.

Borgmester Flemming Jansen (V), Pandrup, tror på, at virksomheden kan drives videre, selv om Flextronics trækker sig ud af den.

- Jeg tror, at det kan blive begyndelsen på et nyt eventyr, siger han til Ritzau.

/ritzau/