Diplomat - det er du ikke

Der blev talt klart men kærligt, da koncernfinansdirektør for Det Berlingske Officin, Anders Kronborg, i går fyldte 40. En stribe mediedirektører og mange gamle kollegaer lykønskede fødselaren.

Det Berlingske Officins koncernfinansdirektør, Anders Kronborg, fik et par kærlige ord med på vejen af sin hustru, Agnete Gersing, da han i går blev fejret i anledning af sin 40 års fødselsdag. <br>Foto: Carl Redhead Fold sammen
Læs mere
Anders Kronborg har nærmest gjort det til sit varemærke at rejse fra medievirksomhed i knibe til nye medievirksomheder i knibe. Og hver gang har han stået i spidsen for ubehagelige »strukturtilpasnings-rationaliseringer«.

I går var det så hans egen tur til at være i centrum. Godt nok i en noget mere festlig anledning - nemlig sin egen 40 års fødselsdag. Men trods massivt opbud af landets fremmeste mediedirektører og gamle kolleger fra Danmarks Radio og Finansministeriet, så slap han ikke for at høre ord om sin kontante fremfærd. Ja - manglen på diplomati og pædagogiske dimensioner blev ligefrem rost.

Afsenderen var koncernchef for Det Berlingske Officin, Joachim Malling, der dog var blevet forhindret på grund af en begravelse og derfor havde overladt talerstol og tale til ansvarhavende chefredaktør Niels Lunde:

»Du har jo været en del år i Finansministeriet, og der er kontant afregning, om man så må sige. Var din karriere startet i Udenrigsministeriet, var det gået helt ad helvede til. Jeg er sikker på, det har sparet landet for flere diplomatiske kriser, for diplomat, det er du ikke. Den ros skal du have,« lød det blandt andet, og flere gange blev netop Kronborgs direkte stil fremhævet.

Blandt gæsterne var adm. direktør Lars Munch, direktør Merethe Eldrup og direktør Jens Bruun, JP/Politikens Hus, generaldirektør Christian Nissen og radiodirektør Leif Lønsman, Danmarks Radio, adm. direktør Ebbe Dal, Danske Dagblades Forening, chefredaktør Torben Dalby Larsen, Dagbladet m.fl. jjm