DILF kæmper for overlevelse

Dansk Indkøbs- og Logistik Forum, er i så store økonomiske vanskeligheder, at foreningen er truet på sin eksistens.

Læs mere
Fold sammen
Dansk Indkøbs- og Logistik Forum (DILF) har brug for en akut økonomisk indsprøjtning for at kunne betale sin gæld, ellers risikerer den 47 år gamle forening at dreje nøglen om. Det skriver Supply Chain Magasinet.

Den økonomiske krise har medført, at det den 10. august på en ekstraordinær generalforsamling blev vedtaget at udskille forretningsområdet Kairos Commodities og stifte et aktieselskabet Kairos Commodities A/S.

Dermed forsøger foreningen, der samlet består af 3.000 medlemmer indenfor logistik og indkøb, at skaffe penge nok til at betale sin gæld.

Direktør Søren Vammen betegner overfor Supply Chain Magasinet situationen som:

- Et akut behov for at styrke likviditeten i DILF, hvis det skal undgås, at DILF må opløses som insolvent.

Vanskelighederne skyldes blandt andet, at investeringen i Kairos Commodities - en webbaseret portal, der prognosticerer råvarepriser - har haft negativ påvirkning på likviditeten siden 2007, hvor portalen gik i luften.

Allerede i 2008 løb DILF ind i likviditetsproblemer, og årets resultat på 67.445 kroner lå langt fra det budgetterede 1.017.125 kroner.

Der er en garanti fra investorer for 2,4 mio. kr., men der mangler ifølge direktøren stadig en del penge for, at dække foreningens gæld. Søren Vammen peger dog på en række initiativer til besparelser, og han føler sig sikker på, at DILF klarer skærene.