Digital gatekeeper sendt i udbud

Opgaven med at styre og opbygge det kommende digitale tv-net blev fredag sendt i udbud. Afgørelsen ventes truffet ved udgangen af marts.

Når det nuværende analoge tv-net lukkes ned i oktober 2009, skal tv-seere i stedet kunne få tv via det digitale sendenet, DTT. Radio- og tv-nævnet sendte fredag opgaven med at stå for det nye net i udbud. En afgørelse ventes på plads ved udgangen af marts næste år, hvor det vil står klart, hvilket selskab der kommer til at stå med den centrale tv-opgave.

Den nye såkaldte "gatekeeper" skal opbygge tv-tilbuddene til de danske seere. Der bliver tale om fire tv-platforme, såkaldt mux, med et antal tv-kanaler på hver. I alt får gatekeeperen op mod 25 kanaler til rådighed. Den nye tv-ledvogter skal samarbejde med Danmarks Radio og TV 2, der allerede i dag sender gratis tv-kanaler via det jordbaserede net.

- I dag tager vi et vigtigt skridt mod fremtidens tv. Selv om seerne allerede har mulighed for at se digitalt tv, så betyder de nye digitale kanaler, at vi kan se frem til et større tv-udbud og øget konkurrence mellem de forskellige udbydere, siger kulturminister Brian Mikkelsen (K).

/ritzau/