DI sammenligner og måler kommuner

Østjylland. Dansk Industri måler og sammenligner østjyske kommuners indsats med at gøre kontanthjælpsmodtagere klar til et job.

Dansk Industris to østjyske regionalforeninger, DI Østjylland og DI Randers-Norddjurs, udgiver nu et erhvervsbarometer over erhvervsklimaet i de østjyske kommuner.

Det måler og sammenligner de østjyske kommuner på en række områder, som er afgørende for industrien.

Erhvervsbarometeret viser blandt andet stor forskel på den kommunale indsats overfor kontanthjælpsmodtagere.

Tallene viser, at hvor for eksempel Randers Kommune vurderer, at kun cirka 15 procent af deres kontanthjælpsmodtagerne er arbejdsmarkedsparate, så vurderer Silkeborg, at godt 45 procent af kommunens kontanthjælpsmodtagere er arbejdsmarkedsparate.

Til sammenligning vurderer Tårnby, som er Danmark bedste kommune på dette område, at op imod 63 procent af deres kontanthjælpsmodtagere er arbejdsmarkedsparate.

- For Dansk Industri er det afgørende, at de nye kommuner bliver drevet så effektivt og erhvervsvenligt som muligt. Derfor begynder vi nu udgivelsen af dette erhvervsbarometer, som de kommende år løbende vil tage temperaturen på erhvervsklimaet blandt de østjyske kommuner. Vores håb er, at barometeret vil få kommunerne til i højere grad at lære af de bedste, siger formanden for DI Østjylland, Kim Boyter fra virksomheden Pressalit A/S.

- De østjyske virksomheder har hårdt brug for al den arbejdskraft, vi kan få. Derfor er det blandt andet afgørende, at så mange kontanthjælpsmodtagere som muligt kommer ud på arbejdsmarkedet. Vi er fuldstændig klar over, at nogle kommuner har en række sociale problemer, som gør det ekstraordinært svært at få alle deres kontanthjælpsmodtagere gjort arbejdsmarkedsparate. Alligevel vil vi gerne opfordre kommunerne til at kigge sig selv efter i sømmene og se, om de ikke kan lære noget af hinanden på dette vigtige område, siger DI Østjylland-formanden Kim Boyter. er