DI: Finanslov skader vækst i det private

Flere udgifter til det offentlige skader mulighed for væksten i det private erhvervsliv, og dermed mister Danmark velstand, mener Dansk Industri.

Dansk Industri frygter de stigninger i det offentlige forbrug, der er lagt op til i regeringens finanslovforslag. Administrerende direktør i Dansk Industri, Hans Skov Christensen mener, at den samlede udgiftsstigning skader muligheden for vækst i den private sektor, og dermed går velstand og velfærd i fremtiden Danmarks næse forbi.

- Vi står med et fælles problem i Danmark, nemlig mangel på arbejdskraft. Og hvis den offentlige sektor skal vokse i den fart, som det fremgår af finanslovforslaget, vil det bremse væksten i den private sektor. Vi har brug for det modsatte, siger Hans Skov Christensen.

Han mener, at finanslovsforslaget øger behovet for, at Folketinget gennemfører en række forslag, der kan udvide udbuddet af arbejdskraft. Der vil blive brug for mere udenlandsk arbejdskraft, en bedre integration og flere incitamenter til at få ledige ud på arbejdsmarkedet. Og så mener han ikke, at regeringen kan komme uden om en reel lettelse af marginalskatten, så flere får lyst til at arbejde mere.

/ritzau/