DF kræver tal på integrationsbesparelse

Dansk Folkeparti vil tvinge regeringen til at beregne den besparelse, som udlændingepakken kan give på finansloven. I regeringens finanslovudspil indgår stigende udgifter til asylansøgere og integration frem til 2004. Det er uacceptabelt for Dansk Folkeparti, når regeringen har lovet, at udlændingepakken betyder tusinder færre udlændinge til Danmark.

Læs mere
Fold sammen
Derfor har finansordfører Kristian Thulesen Dahl (DF) bedt integrationsminister Bertel Haarder (V) udarbejde et skøn, der viser reduktionen i udgifter de næste fire år. Regeringen regner med 10.000 asylsøgere om året, men Dansk Folkeparti vil have beregnet udgifterne, hvis der kommer 8000 eller færre.

- De skal skønsmæssigt beregne, hvad man kan spare på indkvartering, bolig, kontakthjælp og på alle de forskellige ydelser, og hvornår de slår igennem, siger Kristian Thulesen Dahl til Ritzau.

I VK-regeringens udspil til finanslov 2002 er der afsat 5,7 mia. kr. på Integrationsministeriets budget. De 1,2 mia. kr. er udgifter til asylsøgere, mens 4,1 mia. kr. er integration, hvor danskundervisning udgør 95 pct. af udgifterne. I finansloven falder udgifterne til asylansøgere frem til 2004, hvorimod udgifterne til danskundervisning stiger år for år.

/ritzau/