DF imod at flytte penge fra Storebælt til Øresund

Dansk Folkeparti vil gerne støtte Socialdemokratiets udspil om at sænke brotaksterne på Storebæltsforbindelsen, men partiet afviser at lade et overskud på Storebælt dække et underskud på Øresund.

Ifølge Jyllands-Posten lørdag truer Socialdemokratiet med at bryde et forlig om de faste forbindelser med et forslag om lavere brotakster og sammenkædning af de to broers økonomi. Hvis Socialdemokratiet ikke den 1. april får VK-regeringen med på at få taksterne sat ned, vil de søge flertal andetsteds. Men Dansk Folkeparti demonterer på forhånd truslen om at lade økonomien i de to aktieselskaber "svømme sammen".

- Det eneste formål, som det kan have, er at lade pendlere mellem Fyn og Vestsjælland subsidiere pendlere mellem to lande. Jeg ser det som et kamoufleret forsøg fra socialdemokraterne på at flytte penge fra en succes til en fiasko. Og det vil vi ikke være med til, siger partiets gruppeformand, Kristian Thulesen Dahl.

Dansk Folkeparti er derimod åbne overfor at sænke brotaksterne på Storebælt, fordi økonomien og trafikken er bedre end forventet. Partiet ser hellere, at det kommer bilisterne til gode nu, end at gælden bliver afviklet hurtigere.

/ritzau/