DF i modoffensiv mod kritisk bog

Dansk Folkeparti har indledt en modoffensiv mod en kritisk bog om partiet, som kommer i starten af april.

Bogen "Danskerne først - historien om Dansk Folkeparti" (Gyldendal) er skrevet af David Trads, redaktør på MetroXpress. Folketingsmedlemmerne Søren Krarup (DF) og Jesper Langballe (DF) har allerede i læserbreve beskyldt David Trads for bevidst at ville give et forvrænget billede af Dansk Folkeparti, og i det seneste nummer af partibladet "Dansk Folkeblad" går Europa-parlamentarikeren Mogens Camre endnu videre.

- Journalistikkens hæderlige udøvere må krympe sig over Trads' niveau, og jeg finder det i øvrigt pinligt, at Gyldendal vil lægge papir til den slags uhæderlige felttog, siger Mogens Camre.

David Trads forsøger i bogen, som først havde arbejdstitlen "Dansk Folkebedrag", at påvise, at Dansk Folkepartis forsøg på at lancere sig selv som en slags gammeldags Socialdemokratiet - eller Socialdemokratiet med et menneskeligt ansigt som man spøgende siger på Christiansborg - er et politisk bedrag. Det sker ved en gennemgang af partiets princip- og arbejdsprogram, samt dels de mange udtalelser, som partitoppen er kommet med i årene, siden Dansk Folkepartis stiftelse i 1995. I stedet er Dansk Folkeparti et rendyrket højreparti, lyder konklusionen.

/ritzau/