DF får ny udlændingelov skærpet

Dansk Folkeparti og regeringen blev tirsdag enige om en udlændingepakke, som er skærpet i forhold til Venstre og konservatives oprindelige oplæg. Ifølge Ritzaus oplysninger bliver det endnu sværere at få permanent opholdstilladelse og indfødsret.Pia K: Tusinder færre udlændinge giver millionbesparelseFakta: Skærpet aftale om udlændinge

Adgangen besværliggøres af øgede krav til danskkundskaber og skærpede krav om, at ansøgeren ikke har begået kriminalitet. Desuden svækkes flygtninges retskrav til boliger, så de ikke længere får tilbudt en bolig efter tre måneders ophold i Danmark.

Regeringen har holdt kortene tæt til kroppen indtil det sidste. Integrationsminister

Bertel Haarder (V) ville mandag ikke oplyse, om han satsede på et forlig med Dansk Folkeparti eller et kludetæppe, hvor Socialdemokratiet og andre partier kunne stemme for dele af lovforslaget.

- Det vil vise sig, sagde han til Ritzau.

Socialdemokratiets udlændingeordfører, Ritt Bjerregaard, skulle efter planen mødes med Bertel Haarder tirsdag eftermiddag.

Folketingets udlændingeudvalg mødes kl. 15 tirsdag for at skrive betænkning om udlændingeloven.

Folketingets formand Ivar Hansen (V) har sat onsdag som sidste frist for at skrive betænkning om lovforslag i Folketingets udvalg.

Ritt Bjerregaard oplyste mandag til Ritzau, at Socialdemokratiet støtter kritikken af lovforslaget fra FN's Flygtningehøjkommissariat, UNHCR. Derfor er partiet imod, at der skal gå syv år, før udlændinge kan få fuld kontanthjælp og i stedet skal have en lavere startydelse. Derimod støtter Socialdemokratiet, at aldersgrænsen

hæves til 24 år for at indgå ægteskab, oplyste Ritt Bjerregaard.

Det forlød tidligere tirsdag på Christiansborg, at Dansk Folkeparti ville indgå en aftale med regeringen. Partiet

har de seneste dage forhandlet på højtryk med regeringen.

/ritzau/