Deutsche Post holder bud på Post Danmark hemmeligt

Hvor meget Deutsche Post vil betale for Post Danmark har der været forvirring om de seneste dage, men de afviser, at de skulle have budt 100 mio. euro.

Europas største postselskab, Deutsche Post, har nu meldt sig som officiel og interesseret køber af den aktiepost på 25 pct. af Post Danmark, som trafikminister Flemming Hansen kan udbyde uden at bede Folketinget om tilladelse.

Danske aviser har de seneste dage skrevet, at Deutsche Post ikke vil betale mere end 100 millioner euro for aktieposten.

»Men det bygger på en misforståelse. Udtalelser fra vores finanschef Edgar Ernst blev misforstået på et pressemøde i Bonn i fredags,« siger pressetalskvinde hos Deutsche Post, Silje Skogstad.

750 mio. kr.
»Vi har afgivet et tilbud, men det er alt for tidligt at sige noget som helst om prisen. Hvor meget vi i givet fald er villige til at betale, er slet ikke aktuelt at komme ind på endnu. Det vil først blive afgjort meget senere,« siger Silje Skogstad.

De omtalte 100 millioner euro, svarende til 750 millioner kroner, er dukket op, fordi Deutsche Post tidligere har sagt, at et mindre køb for dem er opkøb under 100 milioner euro, og da Edgar Ernst fredag kaldte et eventuelt køb af Post Danmark for »et mindre køb«, blev det af danske journalister tolket som under 100 millioner euro.

Selv om buddet måtte være meget lavt, så er det dog ikke helt ved siden af. Investeringsbanken Gudme Raaschou vurderer således, at PostDanmark i alt er mellem 5,5 mia. kr. og seks mia. kr. værd.

Synergieffekter
»Men hvis man kun kan køber 25 pct. af aktierne uden option på at kunne købe mere, så vil man skulle have en discount (rabat, red.) på i hvert fald 20 pct.,« siger Stig Frederiksen, analytiker hos Gudme Raaschou.

Det betyder, at den udbudte aktiepost vil være mellem én mia. kr. og 1,2 mia. kr., bekræfter han.

»Uden større ejerandel er synergierne jo begrænsede. Deutsche Post ville kunne tjene på at lægge en del af virksomheden ind i deres egen. Man kan koble IT-systemer sammen, ting som vedligeholdelse og administration og investeringer i anlægsmateriel. Man vil også kunne give samlede tilbud til store kunder. Men ikke hvis man kun har en mindre aktiepost i Post Danmark,« siger Stig Frederiksen.

Post Danmark har cirka 22.000 ansatte, Omsætningen var sidste år på 10,6 mia. kr. Overskuddet på knap en halv milliard. Selskabets egenkapital er på to milliarder.les@berlingske.dk

ug@berlingske.dk