Deutsche Bank udstillet i retssag om fusk

Goldman Sachs har prøvet det, JPMorgan har prøvet det og nu er det Deutsche Banks tur til at få udstillet sin interne kommunikation i en retssag omkring vildledning af kunder. En kommunikation, der er alt andet end flatterende.

Aktivister demonstrerede tirsdag imod Deutsche Bank og beskyldte banken for umoralsk spekulation i fødevarer - i retten må banken forsvare sig imod vildledning af kunder. Fold sammen
Læs mere
Foto: KAI PFAFFENBACH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Bloomberg News.

Kommunikationen er kommet frem i en nylig retssag, hvor et indisk selskab forsøgte at få annulleret en række swapaftaler og -lån indgået i 2007. Det kom sidste år frem, at en række af verdens største banker, deriblandt Deutsche Bank, manipulerede med benchmark-renten LIBOR.

»Der er ingen, der kan lide at få at vide, hvordan han er blevet taget i røven,« skriver Deutsche Banks chef for Corporate Banking i Indien Sanjay Agarwal i en intern email om aftalen med det indiske selskab.

En anden medarbejder skriver i en mail, at det indiske selskab er »direkte uoplyste« omkring, hvad kontrakten indebærer, og at »de vil gøre præcis, hvad vi fortæller dem«.

Deutsche Bank anfører over for Bloomberg, at udsagnene er irrelevante i forhold til retssagen og taget ud af kontekst.