Deutsche Bank til tops på rygter

De europæiske aktiemarkeder landede torsdag i et positivt terræn omkring 0,4 pct. med 13 ud af de 17 vesteuropæiske hovedindeks i plus.

Den europæiske centralbank besluttede torsdag at fastholde den toneangivende rente på to pct. Dermed var der ikke et kærkommet skub til den tyske arbejdsløshed, som i februar steg uventet 0,1 procentpoint til 10,3 pct.

Det var imidlertid ikke nok til at holde Deutsche Bank fra at springe i vejret, som Europas største positive bidragsyder i Bloombergs Europa 500. Aktien steg 7,6 pct. efter forlydender om, at Citigroup for alvor har set sig lun på Tysklands største bank.

I Spanien blev handlen med aktierne i teleselskaberne Telefonica (+ 0,5 pct.) og Telefonica Moviles (- 1,3 pct.) suspenderet i løbet af dagen efter en avis skrev, at Telefonica lå i forhandlinger om køb af det mobilselskabet BellSouths (+ 1,7 pct.) latinamerikanske del.

Olieaktien Royal Dutch Shell faldt 0,6 pct. efter to chefer er blevet fyret for vildt optimistiske rapporter om selskabets olie- og gasreserver.