Deutsche Bank anklages for manipulation

Tysk storbank bliver undersøgt for at have manipuleret med referencerente.

Læs mere
Fold sammen

New Yorks Department of Financial Services (DFS) har besluttet at påbegynde en undersøgelse af den tyske storbank Deutsche Bank, der beskyldes for at have manipuleret med referencerenten for lån.

Det skriver Financial Times.

DFS undersøger for første gang en bank for manipulation med LIBOR-renten, hvilket er den gennemsnitlige rente, banker kan låne ved af hinanden. Deutsche Bank er i den forbindelse kommer under DFS' søgelys og undersøges også for manipulation af udenlandske valutakurser og overtrædelse af sanktioner sat mod Iran.

Samtidig forhandler Deutsche Bank med US Justice Department omkring en anden beskyldning om manipulation med LIBOR-renten, og er en af de eneste europæiske banker, der har opnået forlig med dets amerikanske anklager.

DFS er den seneste tid blevet kendt for at slå hårdt ned på oversøiske bankers ulovligheder, og har øget omkostningerne for bankerne ved opnåelse af forlig ved beskyldninger om ulovligheder. Det anslås at Deutsche Bank vil kunne få en markant hårdere bøde som følge af DFS' involvering i sagen.