Det tunge pres er væk

Magasin er hans store nederlag. Men har fortryder intet. I dag er Henrik Busch underdirektør i Københavns Lufthavne - en stilling, der har givet ham mere personlig frihed.

Magasin er hans store nederlag. Men har fortryder intet. I dag er Henrik Busch underdirektør i <br>Københavns Lufthavne ¿ en stilling, der har givet ham mere personlig frihed.<br> Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Han er blot en i rækken af direktører, der er røget ud af den hurtigt roterende svingdør i stormagasinet Magasin. På trods af nederlaget, hvor Henrik Busch for lidt over et år siden blev fyret som administrerende direktør fra Magasin efter at have fremlagt et underskud på på 157 mio. kr. - hvilket dog er halvt så stort, som da han startede, vil han ikke have været den tid foruden.

Den nye karriere som underdirektør i Københavns Lufthavne, hvor Henrik Busch har ansvaret for lufthavnens butikker og skal leve op til at gøre Copenhagen Airport til verdens bedste, lægger også et pres på Henrik Busch - men langt fra i samme grad som jobbet i Magasin - der betød, at han arbejde 80-90 timer om ugen og alle ugens syv dage.

»Der skulle en hård indsats til i Magasin fra alle parter. Mit nye job er af en helt anden kaliber, for vi ejer ikke butikkerne selv. Mit job er at sørge for, at vi har det rette udvalg, og at vi kan forny os,« siger Henrik Busch. Med over 30 år i detailhandelen, hvoraf de 23 år var i Magasin, forstår 45-årige Henrik Busch det der med service og at være præsentabel. Han er altid imødekommende og positiv og ikke en pressefold sidder forkert i det noble jakkesæt. Og den nye tilværelse med ansvaret for lufthavnens butikker er som skræddersyet til Henrik Busch.

»Jeg har det fantastisk, fordi jeg stadig beskæftiger mig med detailhandel og har med kunder at gøre - det vil altid være mit fokus. Og som noget helt nyt skal jeg nu meget ud at rejse - det er ikke dårligt,« siger Henrik Busch.

Stadig arbejdsnarkoman
På trods af et mere tilbagelænnet job i lufthavnen har Henrik Busch ikke lagt rollen som arbejdsnarkoman fra sig. Han møder stadig på arbejde mellem klokken seks og syv om morgenen, og næsten hver weekend lægger han også lige vejen forbi lufthavnen.

Arbejdsdagene er derfor stadig lange - men Henrik Busch har nu tid til at se sin søn på 12 år spille fodbold i weekenden og være sammen med datteren på 15 år.

»Jeg vidste ikke, at jeg savnede det. Når man lever i jobbet, flyder arbejde og fritid sammen. Det har givet nogle positive muligheder i forhold til familien at kunne holde weekend,« siger Henrik Busch, som har børnene sammen med hustruen Berit Busch. Men efter de godt 23 år i Magasin, hvoraf de to år var som adm. direktør fylder stormagasinet stadig en stor del af hans liv. Mindst en gang om ugen tager han turen i den store Volkswagen Touareg fra hjemmet i Charlottenlund og ind til Magasin på Kongens Nytorv, hvor 90 pct. af familiens forbrug stadig ligger.

Magasin vil altid være en del af livet
»Magasin vil altid være en del af mit liv. Jeg er ked af, at jeg ikke fik tid til at gøre mine projekter færdige i Magasin, men jeg har på intet tidspunkt været bitter. Det har givet mig en enorm ballast at sidde i spidsen for en presset virksomhed, og jeg har lært krisestyring på højt plan,« siger Henrik Busch.

I dag har Henrik Busch kun 22 medarbejdere under sig, og noget af det vigtigste han har taget med sig fra Magasin er, hvordan man giver medarbejderne troen på, at alting nok skal gå.

Ved siden af direktørjobbet sidder Henrik Busch med i en række bestyrelser og udvalg bl.a. som formand for repræsentantskabet Wonderful Copenhagen og bestyrelsesmedlem i Dansk Handel og Service, og han er en ivrig debattør i de skrevne medier. »Det er interessant at skubbe tingene i den rigtige retning. Det er ren interesse, og man skal blande sig, hvis man kan gøre en forskel,« siger Henrik Busch.

Hvad han laver om fem år, har han ingen anelse om. Men foreløbig har han kun været ansat tre steder på 30 år.

»Jeg har aldrig vidst, hvad fremtiden bringer - og det har jeg heller ikke lyst til at vide,« siger Henrik Busch.