Det er tilladt at eje flere sommerhuse

Sommerhuse er blevet et alternativ til pensionsopsparing, og derfor er ét hus ikke altid nok. Men man må gerne købe og eje flere huse, oplyser ekspert.

Afdragsfrie lån har øget interessen for sommerhuse voldsomt, og der er samtidig også flere, som bruger fritidshuse som et alternativ eller supplement til pensionsopsparingen.

Derfor er ét sommerhus ikke altid nok. Men man må gerne både købe og eje to sommerhuse - for eksempel ét på Fanø og ét på Falster - ud over en villa eller lejlighed i byen, oplyser mæglerfaglig chef fra Home, Birte Friis.

»Ejer man mere end ét sommerhus, er det dog et krav, at man benytter dem selv. Man må gerne leje husene ud et par uger hist og pist, men benyttes husene ene og alene til udlejning, ryger man over i en erhvervsmæssig beskatning. Det samme gælder, hvis man når op på at eje tre sommerhuse,« siger Birte Friis.

To sommerhuse lyder måske lidt vildt for mange. Men lige for tiden er dat faktisk sådan, at det, som ét hus kostede før i tiden, kan man i dag få to huse for. Det gælder, hvis man belåner husene med afdragsfrie lån i stedet for 30-årige fastrentelån.

Har man råd til to fritidsboliger ud over et helårshus, kan en ide også være at købe bolig i udlandet - Spanien, Frankrig, Grækenland eller andre steder, hvor både skat og klima er en del mildere end herhjemme.