Det er en passion for mig at blive klogere

Livet som partner i et rejsebureau aktualiserede behovet for mere viden for den tidligere håndboldstjerne Camilla Andersen, der er i gang med et MBA-studie.

Studerende: Fordi Camilla Andersen rejser meget i jobbet, tager hun MBA i sit eget tempo. Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Læs mere
Fold sammen

»Det er lidt ligesom at gennemføre en maraton. Det har altid udfordret mig at kunne gennemføre en rigtig MBA.«

Konkurrencegenet fornægter sig ikke hos den tidligere håndboldspiller Camilla Andersen, 41, der sammen med en partner ejer rejsebureauet Travel Sense, som har specialiseret sig i sports- og virksomhedsrejser.

Siden hun blev selvstændig i 2002, har hun dygtiggjort sig med en master i oplevelsesledelse fra RUC og en HD i regnskab. For et år siden gik hun i gang med en Executive MBA på Henley Business School i København.

»Jeg lærte hjemmefra, at det er vigtigt at blive ved at dygtiggøre sig, og jeg hørte godt efter. Det er en passion for mig at blive klogere.«

Tidligere håndboldspiller og målmaskine, Camilla Andersen, fortæller om hvordan det var at stoppe karrieren, og hvad hun har taget med sig ind i erhvervslivet:

 

Bedre overblik

Samtidig er behovet for at få mere overblik over virksomheden, der har ni ansatte, blevet gradvis større:

»Som selvstændig har jeg ikke en leder, som kan øse af sin erfaring og hjælpe mig på vej, og en MBA giver mig både ledelsesværktøj og netværk. Jeg har aldrig været del af en stor virksomhed, så det er enormt inspirerende for mig at gå på hold med medarbejdere fra eksempelvis Novo, Nordea og Maersk.«

Camilla Andersen får endnu flere kontakter ud af det end normalt, da hun tager MBAen i et lidt langsommere tempo end de øvrige og derfor må skifte hold:

»Med op til 100 rejsedage om året, er jeg en lidt atypisk studerende og kan have svært ved at møde til undervisning på fastsatte datoer. Arbejdet har altid første prioritet, men heldigvis er det ikke noget problem. Det er en meget fleksibel uddannelse. Samtidig er en MBA til en vis grad, hvad du gør det til. Du bestemmer, hvor dit ambitionsniveau ligger.«

Brugbare modeller

Camilla Andersen bruger allerede nu, hvor hun er et modul inde i uddannelsen, sin nye viden aktivt i sin hverdag som leder:

»Eksempelvis kan jeg bruge de modeller, jeg har lært om kommunikation. Det kan være, når jeg skal sætte medarbejderne ind i noget, som i mit hoved er ret simpelt, men ikke nødvendigvis er det. Nu kan jeg bedre anskueliggør det: vi er her, vi skal herhen, og vejen derhen er sådan her. På samme måde har jeg lært nyt om motivering, selv om jeg allerede kender en del til det fra mit sportsliv – at motivere mennesker, der mangler selvmotivation. Det er meget brugbart for mig, for mangel på selvmotivation er sådan noget, jeg kan have svært ved at forstå.«