Designbureauer i verdenseliten

Går alt godt, vil en af to danske designfirmaer i dag for en stund rykke et godt stykke opad i international anseelse. British Design & Art Direction har blandt 18.500 indsendte forslag nomieret de danske designfirmaer 2 Graphic Design og A2 Graphics til at kæmpe om prisen for årets bedste designprogram.

Begge indstillede programmer rummer logoer, skrifttyper og designregler, det ene for webbureauet 1508, det andet for brancheforeningen Danske Designere. De to danske virksomheders arbejde er indstillet i kategorien »Corporate and Brand Indentity«, en af 23 kategorier, hvor vinderne afsløres i dag.

Kommer et af de danske designprogrammer på podiet, er det - så vidt vides - første gang i de 40 år, British Desgn & Art Direction har uddelt priser, at dansk design vinder en af de »gyldne blyanter«, som priserne kaldes. A2 Graphics, holder trods dansk oprindelse, til i London, hvor firmaet tidligere har arbejdet for bl.a. flere britiske museer, men også har flere danske kunder. 2 Graphic Design tæller bl.a. Carlsberg, Coca-Cola og Sony blandt kunderne. De gyldne blyanter regnes som designbranchens Oscar, da den uddeles efter at de nominerede værker har været vurderet af en fagjury på ikke mindre end 220 af bl.a. Europas bedste designere og popmusikere.