Derfor lukker stjernerestaurant

Michelinstjerne restauranten Geranium lukkede i går. Nu fortæller en af de to kokke og indehavere Søren Ledet hvorfor. (Rettet)

I går lukkede restauranten Geranium. Fordi de to kokke Søren Ledet og Rasmus Kofoed ville noget andet end deres nye investor Ruldolf Lassen.

- Man bliver ikke rig af at drive gourmetrestaurant, det ved alle, siger Søren Ledet.
 
- Vores ambition var at skabe en af verdens bedste restauranter og få Geranium til at gå i nul. Det var ikke Rudolf Lassens ambiton, siger han.

Læs Søren Franks anmeldelse af Geranium
 
Ny investor med nye planer

Sammen med Rasmus Kofoed ejede Søren Ledet 49 procent af restaurant Geranium i Kongens Have. Indtil for tre uger siden ejede Rasmus Nøttrup 51 procent.

- Vi havde et fremragende samarbejde med ham. Han er en god ven, og han var også idealistisk som vi er. Han ville gerne være med til at skabe og eje en af verdens bedste restauranter, det var ikke så vigtigt at tjene penge," siger han.

- Og vi var slet ikke enige, om hvad vi skulle, og kommunikationen gik fuldstændigt i hårdknude, så der var ikke andet at gøre end at lukke restauranten, siger Søren Ledet:

- Det har været så hårdt. Rasmus Kofoed er på ferie i Spanien i den her uge, så jeg har påtaget mig at gøre de svære ting. Som at fortælle vores personale, at eventyret er forbi.

Læs også: Geranium blandt verdens 100 bedste i 2009