Der skal sættes ind over for fup

I dag med Colette Brix, erhvervspolitisk ordfører for Dansk Folkeparti.

ErhvervsBladet har de sidste to uger sat fokus på fupfirmaerne, der koster erhvervslivet og de kommunale institutioner flere hundrede millioner kroner om året. Nu skal fupfirmaerne også i fokus på Christiansborg. Hvem mener du bærer ansvaret for, at fupfirmaerne nærmest har frit spillerum?

Ja, det er jo os politikere her på Christiansborg, der bærer det ansvar.

I hvilken grad mener du, politikerne på Christiansborg bør involvere sig i løsningen af dette problem?

Det er et kæmpe stort problem, sikkert også meget større end vi forestiller os. Og når jeg pludselig læser, at en mand i Brønderslev Kommune har mistet sit job, fordi han er blevet fuppet af en virksomhed, så mener jeg omfanget af problemet er blevet så stort, at indsatsen skal styrkes omgående.

Problemet er jo ikke nyt. Hvorfor har man ikke gjort noget tidligere?

Jeg tror, der været en berøringsangst. Det er jo altid nemmere bare at lade tingene ligge i stedet for at gøre noget ved dem. Det er først, når problemerne rammer os selv, at vi får øjnene op for dem. Nu er problemet altså nået helt ind i landets kommuner, så nu må det være slut med at være bænkevarmere. Der skal gøres noget.

Hvad mener du, der bør gøres? Der skal lovgives om det her. Det skal præciseres i loven, at den form for forretning er forbudt. Og der skal kunne straffes for det. Samtidig skal vi vide, hvem der skal tage sig af problemet. Som det er i dag er der ingen, der gør noget ved tingene. Og jeg mener helt klart, at det er ombudsmanden, der bør involvere sig i sagen.

Hvad vil du selv gøre? Jeg har tænkt mig at rejse nogle spørgsmål til ministeren, hvor jeg vil have afklaret, hvad der kan gøres. Og så prøver vil jeg presse yderligere på for at få problemet frem i søgelyset. Det plejer at hjælpe, hvis man vil have tingene skal gå i orden.