Denne mand overhaler Mærsk-formand Ane Uggla som højst indtjenende i Sverige

De seneste år har Mærsks familieoverhoved og bestyrelsesformand, Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, toppet listen over bedst indtjenende svenskere. Nu er hun overhalet af en produktchef for populær musikstreamningtjeneste.

Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla er vippet af tronen som bedst indtjenende i Sverige. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

De seneste år har Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, der er bestyrelsesformand og familieoverhoved for A.P. Møller - Mærsk-gruppen, men bosiddende i Sverige, toppet listen over bedst indtjenende svenskere. Men nu er det slut, fremgår det af svenske Dagens Nyheter.

I Sverige er skattelisterne nemlig åbne, og Dagens Nyheter har kigget nærmere på skattetallene for 2018.

Heraf fremgår det, at Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, der de sidste år har ligget i top på listen, i 2018 blev slået af manden, der har ansvaret for nye produkter, design og data hos musikstreamningtjenesten Spotify. Gustav Söderström hedder han. Han har titel af Chief Research and Developement Officer, og han tjente intet mindre end 332 millioner svenske kroner. Det er ny rekord for en privatperson i Sverige, skriver den svenske avis.

Gustav Söderström har været ansat hos Spotify de seneste ti år. Inden da var han med til at etablere en iværksættervirksomhed, som siden blev købt af Yahoo! Mobile, hvor han arbejdede som chef for produkt- og forretningsudvikling. Han er også kendt som seedinvestor i Sverige.

Denne mand har skubbet det danske erhvervsikon Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla ned fra toppen af listen over de bedste indtjenende privatperonser i Sverige. Han hedder Gustav Söderström og er Spotifys Chief Research and Developement Officer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Don Emmert/AFP/Ritzau Scanpix.

Spotify og King besætter 11 pladser på top-20-listen

Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla tjente til sammenligning 62 mio. kr. i 2018, men har dog fortsat en formue på omkring 32 mia. svenske kr. ifølge avisen.

Ser man bort fra den danske Mærsk-formand er listen over de højest betalte personer i Sverige præget af mennesker med tilknytning til to virksomheder. Den ene er Spotify, som besætter syv ud af de 20 øverste pladser.

Den anden er spiludvikleren King, som især er berømt for spillet Candy Crush. King har fire personer på listen over de højest betalte i Sverige.