Denne branche tilbyder de højeste lønninger

Hvis man drømmer om en karriere i USA til en høj løn, er teknologi-branchen den helt rigtige sektor at sigte efter. En ny undersøgelse viser, at teknologivirksomheder er absolut lønførende.

Googles kommende økonomidirektør Ruth Porat ses her i en paneldiskussion med Ben Bernanke, tidligere direktør for den amerikanske centralbank. 58-årige Ruth Porat kan se frem til en rigtig fin lønpakke, når hun i slutningen af maj tiltræder i sin direktør-stilling i Google. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHIP SOMODEVILLA

IT-ingeniører, dataloger og andre højtuddannede teknologikyndige, der drømmer om en guldrandet karriere i USA, har gode chancer for at få drømmen til at gå opfyldelse. Et stigende behov for højt uddannede IT-folk i USA betyder nemlig, at de teknologi-tunge selskaber er i benhård konkurrence om de bedste medarbejdere.

Selskaber som Netflix og Google er derfor ikke kun fremme i bussen, når det gælder om at skabe en stærk innovationskultur til glæde for både overskudsgrader og ansatte. De to selskaber ligger også langt fremme i feltet, når det gælder om at tilbyde gode lønninger. Begge teknologivirksomheder er at finde på en ny liste over de 15 virksomheder i USA, der betaler deres medarbejdere bedst.

Det er amerikanske Glassdoor, et onlinefællesskab om karriere og arbejdspladser, der har indsamlet informationer om lønninger blandt amerikanske selskaber. Rapporten viser, at 9 ud af de 15 virksomheder, der betaler bedst, findes i teknologisektoren. Advokatfirmaet Skadden tilbyder ifølge undersøgelsen den bedste, samlede lønpakke i USA. Lønningerne hos Skadden ligger i gennemsnit på omkring 1,3 millioner kr. om året

Se listen over de virksomheder, der betalinger de bedste lønninger i USA her.

IT-giganten Google skabte for nylig overskrifter, da selskabet udpegede 58-årige Ruth Porat som ny finansdirektør. Googles nye kassemester kan se frem til en årsløn på 650.000 dollar og en ansættelsesbonus på fem millioner dollar samt 25 millioner dollar i et aktierelateret program. Desuden vil hun få aktier for 40 millioner dollar i løbet af 2016 med udbetaling i 2019, hvilket svarer til svimlende 486 millioner kroner.