Denerco-salg trækker ud

En børsnotering af det lille olieselskab Denerco Oil blev udskudt i begyndelsen af året. Og Højgaard Holding, der er en af storaktionærerne, når ikke sit planlagte salg af ejerandelen i år.

Læs mere
Fold sammen
Selvom det lille olieselskab Denerco Oil i år har bevist, at det kan tjene penge som rendyrket upstream-selskab, lykkes det ikke i år for Højgaard Holding at få solgt sin ejerandel på 12,5 pct.

Denerco-aktierne har stået på Højgaard Holdings salgsliste, siden det børsnoterede holdingselskab for et par år siden besluttede sælge alle sine aktiver. Og planen var, at Denerco-aktierne skulle være solgt i år, så Højgaard Holding kun sad tilbage med halvparten af Danmarks største entreprenørselskab, MT Højgaard.

»Vi er stadig i gang med vores undersøgelser, og nu ser det jo ikke ud til, at det bliver afsluttet inden årets udgang. Vi prøver at finde ud af, hvem der er interesserede, og de skal så have de oplysninger, de nu engang kan få adgang til, og det tager altså sin tid,« siger Højgaard Holdings administrerende direktør Per Møller.

Fordoblet produktion
Hvor A.P. Møller-Mærsks produktion i Nordsøen i første halvår og DONGs produktion i de første tre kvartaler har ligget nogenlunde uændret i forhold til 2003, har det lille Denerco Oil næsten fordoblet sin olieproduktion.

Det skyldes dog først og fremmest, at Denerco Oil i år har haft produktion fra Nini- og Ceciliefelterne med hele året. De har først været med fra efteråret 2003. Men i år er resultatet også positivt påvirket af den høje oliepris, som har mere end opvejet effekten af den lavere dollarkurs, som olie handles i.

Udover Højgaard Holding tæller Denercos ejerkreds Lønmodtagernes Dyrtidsfond, Monberg & Thorsen, PKA, FLS Industries, Arkil Holding og Dansk Erhvervsinvestering.

Indtil februar i år var det hensigten, at Denerco Oil skulle børsnoteres for at skaffe kapital til de voldsomme investeringer, olieproduktionen i Nordsøen kræver.

Men det er udskudt indtil videre, fordi virksomheden ikke har behov for en kapitaludvidelse.